Low Pressure Fitness – koulutuskuulumisia Vigosta, Espanjasta

5.6.2017 | Emmi Pyykkö

Hola ja tervehdys aurinkoisesta Espanjasta!

Opiskelemme nyt viikon ajan innovatiivista tekniikkaa Vigossa, Galiciassa. Tarkoitus on syventää jo aiemmin tutuksi tullutta liiketerapiamuotoa, jota Ira onkin jo onnistuneesti käyttänyt osana yksilöterapiaa. Opiskelupäivät alkavat meillä klo 9.00 ja kestävät aina iltakuuteen asti, espanjalaiseen tyyliin jopa pidempään. Siestaan emme ole päässeet tutustumaan…. 😉 Opiskelijoita on ympäri maailman, ja se tekee ilmapiiristä ainutkertaisen. Kurssimme opettajina ovat koko tekniikan kehittäjät, huikean cv:n omaavat Piti Pinsach ja Tamara Rial. Tänään Ira oli kurssin johtotähtenä ja apuopettajana, kun teemana oli vatsalihasten erkauman tutkiminen ja hoito. Vaikka osallistujista moni on fysioterapeutti, on äitiysfysioterapia vielä käsitteenä uusi monissa maissa.

Mitä on low pressure?

Taustalla on joogasta tuttu uddiyana bandha – “juurilukko”, ja tekniikassa käytetään elementtejä mm. joogasta ja pilateksesta. Olennaista on selkärangan neutraaliasennon hakeminen jokaisessa harjoitusliikkeessä ja myofaskiaalisten kytkösten hyödyntäminen lihaksia aktivoitaessa. Low pressure -harjoittelussa on sille tyypillinen hengitystekniikka, jonka avulla vähennetään vatsaontelon painetta. Harjoitteiden avulla on mahdollista vahvistaa korsettialueen syviä lihaksia, vaikuttaa vatsalihasten erkaumaan ja nostaa lantion alueen elimiä esim. laskeumien hoidossa. Voimme lämpimästi suositella low pressure -harjoitteita myös urheilijoille tavoitteellisen harjoittelun tueksi.

FemiHealth Oy järjestää heti kurssilta palattuamme workshopin, jossa pääset tutustumaan low pressure -tekniikkaan. Workshop pidetään 14.6. klo 19-20.30 ja ilmoittautua voit osoitteessa www.femihealth.fi. Syksystä alkaen järjestämme ryhmätunteja kurssimuotoisesti.

Kurssiterveisin,

Sari Vannas ja Ira Rissanen