Mikä ihmeen Low pressure fitness???

10.6.2017 | Emmi Pyykkö

Kesäkuun alku hujahti hurjaa vauhtia Espanjan Vigossa Low pressure fitness- ohjaaja koulutuksessa. Matkalle lähti mukaan myös FemiHealth kollega Sari Vannas. Tarjoamme Sarin kanssa opetusta kyseisestä metodista ke 14.6 klo 19- 20:30.  Mukaan voit tulla olitpa ammattilainen tai et. Elokuusta alkaen aloitamme myös Low pressure fitness  level 1- ryhmät. Metodissa hyödynnetään hypopressive- hengitystekniikkaa sekä lihaskalvoisia yhteyksiä liikkeissä ja asennoissa. Ensimmäisellä tasolla keskiössä ovat hengitys ja rangan sekä raajojen asento, joihin jatkotasoilla lisätään: asymmetria, vaativampi hengitys- sykli, dynaamisuus sekä vartalon kierrot.

Tamara Rial, Sari Vannas ja minä

Low pressure fitness on erittäin suosittu metodi Espanjassa, jossa sen ovat kehittäneet Tamara Rial sekä Piti Pinsach. He kehittävät metodiaan edelleen ja paljon oli tullut uutta tutkittuun tietoon pohjautuvaa muutosta aiempaan opetukseen verrattuna. Metodi hyödyntää fysioterapiatestejä ja -manuaalisia käsittelyitä liiketerapian lisäksi. Näkisin kuitenkin, että riippuu ohjaajan taustakoulutuksesta onko kyseessä fysioterapia vai liikuntamuoto. Tamara painottikin tekemään moniammatillista yhteistyötä, jossa fysioterapia ja ryhmäliikunta tukevat toisiansa. Tämä tuntuu oikealta ohjeelta, jota myös FemiHealth noudattaa.

Suomalaisista ohjaajakoulutuksen on käynyt lisäksemme myös Suvi- Maria Helin, joka ohjaa pääosin Espanjassa, mutta käy opettamassa myös Suomessa. Metodi leviää kovaa vauhtia ympäri maailmaa ja kurssi oli erittäin kansainvälinen. Kurssilaisissa oli myös paljon lantionpohjan fysioterapeutteja ympäri maailmaa. Diastasis recti opetuksen aikana Tamara pyysi minut mukaan tutkimaan ja tarkkailemaan esimerkki asiakkaan harjoittelua. Tämän seurauksena sainkin sitten loppukurssin vastailla erkauma kysymyksiin ja myös kutsuja tulla opettamaan.  Tulevalla viikolla koulutan kuitenkin Suomessa FemiHealth OY:ssä FH suorien vatsalihasten erkauman peruskurssilla ;).

Lämpimin terveisin, Ira