Joko olet kuullut Spiraalistabilaatio-metodista?

26.4.2018 | Emmi Pyykkö

FemiHealth Spiral Stabilization

Spiral Stabilization (SPS – Spiraalistabilaatio), on tsekkiläisen tuki- ja liikuntaelimistön ongelmiin erikoistuneen lääkärin Richard Smišekin kehittämä kehonhallinta- ja terapiamenetelmä. Muun muassa Saksassa tätä menetelmää on käytetty menestyksekkäästi yli 20 vuoden ajan, ja se kuuluukin vakuutettavien hoitomenetelmien piiriin.

Spiraalistabilaatio-metodilla on erityisen mielenkiintoinen lähestyminen harjoitteluun. Sen pohjana on laaja kahden eri lihasketjun (spiraali- ja vertikaali) tutkimustyö. Tähän mennessä on kartoitettu yli 50:n lihasketjun anatomia ja niiden toiminta niin itsenäisenä lihasketjuna kuin osana kehon liikkeitä. Kaikissa harjoituksissa keskivartalonlihasten merkitys korostuu.

 

Lääkäri Smisekin mukaan vartaloa kiertäviä spiraali -lihasketjuja aktivoimalla ja saadaan lisää tilaa selkänikamien väliin, jolloin välilevyihin kohdistuva paine vähenee ja niiden aineenvaihdunta paranee.

Spiraalistabilaatio-metodin harjoitteet soveltuvat:

-selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon, kuten akuutit ja pitkäaikaiset selkäkivut, skolioosi, välilevytyrä, spinaalistenoosi, spondylolisteesi

-selkäleikkausten pre- ja postoperatiiviseen hoitoon

-selän toiminnallisuuden parantamiseen

-nivelvaivojen pre- ja postoperatiiviseen hoitoon (olka-, lonkka-, polvi- ja nilkkanivelet)

-kehonhallinnan ja tasapainon parantamiseen

-kävelyn tekniikan ja koordinaation parantamiseen

-urheiluvalmennukseen

-raskausaikaan sekä synnytyksestä palautumiseen

Me FemiHealthillä olemmekin innoissamme SPS-metodin sopimisesta erityisen loistavasti raskausajan sekä synnytyksestä palautumisen treenimuodoksi. Juuri näihin herkkiin aikakausiin on tärkeää saada oikean tyylistä keskivartalon sekä lantiopohjan harjoittelua. Se luonnistuu SPS-metodin avulla lempeästi, turvallisesti ja tehokkaasti! SPS metodi onkin ollut aktiivisessa käytössä meillä äitiysfysioterapian puolella.

 

Iloksemme Spiraalistabilaatio -koulutuksen vastuuhenkilö Suomessa ja metodin valtuutettu kouluttaja Tiina Arrankoski tulee FemiHealthiin toistamiseen kouluttamaan SPS -metodia! Koulutukset ovat 7-8.5. ( 1A ja 1B taso ) sekä syksyllä 6-7.9. (1C ja 1D tasot).

Inspiroiva Tiina on liikuntatieteiden maisteri, jolla on yli 25 vuoden kokemus eri liikuntalajien sekä kehonhallinta- ja liikuntaterapiametodien opettajana ja kouluttajana. Hän on SPS-teacher ja -kouluttaja. Tiina on myös PowerFingers Master Trainer sekä pilatesohjaaja ja Suomen Pilates Yhdistyksen jäsen.

 

Tulevaan SPS koulutuksiin voi ilmoittautua osoitteessa: http://www.femihealth.fi/shop/

Spiraalistabilaatio FemiHealth
FemiHealth Spiral Stabilization