Maria Nordinin viisi vinkkiä synnytykseen valmistautumiseen

6.11.2018 | Emmi Pyykkö

Kuukauden Upea nainen: Maria Nordinin viisi vinkkiä synnytykseen valmistautumiseen

Ajatus synnytyksestä usein jännittää ja voi tuntua pelottavaltakin – oli sitten kyseessä ensisynnyttäjä tai kokenutkin konkari. Synnytystä edeltävänä aikana meitä kehotetaan ilmaisemaan synnytykseen liittyvät toiveemme ja odotuksemme. Aina ne eivät kuitenkaan toteudu. Siitä on kokemusta myös kolmen lapsen äidillä, Maria Nordinilla. Kysyimme Marialta, minkälaisia vinkkejä hän antaisi synnytykseen valmistautumiseen. Näin hän vastasi.  

MARIA NORDIN

1. Hypnosynnytys, mielikuvaharjoittelu ja meditaatio

 

”Esikoisen ja keskimmäisen synnytykseen valmistauduin hankkimalla tietoa. Tiesin teoriatasolla kaiken luonnollisesta synnytyksestä. Ongelma oli etten harjoitellut eikä tieto saavuttanut kehon tasoa. Tällä kertaa harjoittelin myös käytännössä. Ero oli huima. Heti kun synnytys alkoi, humpsahdin omaan ihanan synnytysmaailmaan. Luotin kehooni ja itseeni. En tarvinnut tietoista mieltä lainkaan.”

” Ongelma oli etten harjoitellut eikä tieto saavuttanut kehon tasoa.”

2. Positiiviset, voimaannuttavat synnytysaiheiset instatilit ja youtube-videot

 

”Meidän kulttuuri on kyllästetty karmivilla synnytystarinoilla. Ne kannattaa unohtaa jos haluaa ihanan synnytyksen. Instasta löytyy todella voimaannuttavia synnytysiheisia tilejä. Myös YouTubesta kannattaa katsoa vaikka homebirth ja freebirth-hakusanalla löytyviä videoita, vaikka suunnitelmissa olisi synnytys sairaalassa. Instatilejä esim. @empoweredbirthproject @freebirthsociety @badassmotherbirther

3. Synnytystuoksu

”Hajuaisti on aisteistamme alkukantaisin ja todella vahvasti kytkeytynyt aivojen tunnekeskukseen. Mielikuvaharjoitusten yhteydessä kannattaa käyttää apuna tuoksuja, ne vahvistavat harjoitusten tehoa. Synnytyksessä voi sitten tuoksun avulla päästä hypnoottiseen, rentoutumiseen tilaan. Myös ajatus tuoksusta voi riittää. Itse käytin tuoksuna Mama Blessing -seremoniassa tehtyä tuoksuvaa suolaa.”

 

4. Osteopatiakäynti

”Paljon on kiinni mielestä, mutta stressi voi vaikuttaa myös esimerkiksi lantionpohjan lihaksistoon ja lantion asentoon. Osteopatiakäynti ennen synnytystä voi parantaa synnytyksen sujuvuutta helpottamalla vauvaa saamaan oikean asennon lantiossa”

5. Mama Blessing -seremonia

”Seremoniat ja rituaalit on tärkeä ja meidän kulttuurissa unohdettu osa elämää. Sain synnytyksessä niin paljon voimaa kun mietin naisjoukkoa, joka valoi minuun uskoa ja rakkautta. Mama Blessing -juhlan voi järjestää itse vaikka doulan kanssa yhdessä. Ei siis tarvitse jäädä odottelemaan yllätysjuhlia”

Minkälaisi kokemuksia sinulla on synnytyksestä?