Nainen Woolbergin takana

30.11.2018 | Emmi Pyykkö

Woolbergin luoja, Anne Lindberg

NAINEN

WOOLBERGIN TAKANA

Tarina Woolbergista

Olen pyöritellyt eri ideoita ja jo alusta minua houkutti keskittyä johonkin tiettyyn laadukkaaseen materiaaliin, vauvan äitinä arvostan suuresti villaa ja sen ominaisuuksia ja niin alkoi muotoitua idea Woolberg merkistä.

Woolbergin luoja, Anne Lindberg

BY ANNE LINDBERG

Anne Lindberg on ommellut ensimmäiset vaatteensa jo ala-asteella. Hänen äitinsä oli koulutukseltaan ompelija, jonka peruja oleva neljäkymmentä vuotta vanha Bernina -ompelukone on vieläkin toiminnassa. Annen isä on toiminut sisäänostajana ja kiertänyt messuja euroopassa 70-luvulla: “Vanhempani ja veljeni ovat yrittäjiä eli niin sanotusti veri vetänyt näihin hommiin ilmeisesti! “

 

Koulutustaustaltaan Anne on vaate- ja tekstiilitekniikan insinööri. Hän toimi vuosikymmenen ajan suuren suomalaisen muotiketjun suunnittelijana, ja sittemmin opiskeli vielä muotialan ylemmän tutkinnon. Viimeiset vuodet Anne on ollut kotona lapsen kanssa.

Yrittäjäperheen lapsena Anne sanoi pitkään, ettei ikinä ala itse yrittäjäksi mutta näin vain kävikin, ja perheen tuki on ollut todella tärkeä: –veljeni ja isäni ovat mentoreitani ja heidän tuki ollut erittäin suurta, Anne kommentoi.

“Vanhempani ja veljeni ovat yrittäjiä eli niin sanotusti veri vetänyt näihin hommiin ilmeisesti! “

– Kuinka syntyi Woolberg?


“En tiedä olisinko olut valmis hyppäämään yrittäjäksi suoraan palkkatöistä, mutta moni yritys saakin alkunsa hoitovapaan aikana näin myös itselle kävi. Vauva aika on hyvin intensiivistä ja tuntui tärkeältä myös vähän haastaa itseään tekemään omia juttuja vaikka aika onkin aika kortilla. Haluan vielä viettää myös aikaa kotona lapsen kanssa ja yritystoimintaa onkin tarkoitus alkuun kasvattaa pikkuhiljaa lapsen ehdoilla kotoa käsin ja toivon mukaan tulevaisuudessa saan molemmat minulle tärkeät asiat äitinä olon ja työnteon yhdistettyä meille toimivaksi kokonaisuudeksi. Olen pyöritellyt eri ideoita ja jo alusta minua houkutti keskittyä johonkin tiettyyn laadukkaaseen materiaaliin, vauvan äitinä arvostan suuresti villaa ja sen ominaisuuksia ja niin alkoi muotoitua idea Woolberg merkistä.”

– Woolbergin kolme arvoa?

Vastuullisesti tuotetut laadukkaat tuotteet, tehdään vähän mutta kunnolla. Haluan tehdä Woolbergille tuotteita joista itse innostun, se voi olla designin idea tai materiaalin ominaisuudet. Haaveilen klassikko tuotteista jotka kestävät aikaa ja jotka kaivetaan kaapista vuodesta toiseen ja kestävät vielä seuraavallekin käyttäjälle niin designin kuin laadunkin suhteen.

– Mitä Villa sulle merkitsee?

Lapsen myötä materiaalin arvostus on vain kasvanut, ihana monipuolinen materiaali jossa valtavasti mahdollisuuksia erilaisiin tuotteisiin ja viimeistelyihin. Materiaali ollut käytössä ihmisellä jo kivikaudesta lähtien ja esim. Tutkitusti esim. lapset nukkuvat paremmin villassa, luonnostaan antibakteerinen ja ihan huippu lämmönsäätelijä oikea super materiaali! Olen aina puoli tosissani vitsaillut että haluaisin omia lampaita tai vuohia, ehkä jonain päivänä tämäkin toteutuu, olisi aika hienoa käyttää joihinkin tuotteisiin joskus omien lampaiden villaa!

– Mistä materiaali tuotteisiin tulee?

Minulle tärkeää on vastuullinen tuotanto lähialueilla ja että materiaalit tulevat vähintäänkin Euroopasta ja jatkossa mielellään vaikka vieläkin lähempää. Haluan hyödyntää paikallista osaamista ja tehdä yhteistyötä pienten vastuullisten toimijoiden kanssa. Minulle tärkeää on että tuotanto on lähellä paikoissa joihin luotan ja haluan selvittää käyttämieni materiaalien alkuperän ja haluan että niin ihmisiä kuin eläimiäkin kohdellaan reilusti koko prosessin aikana.

– Mistä saat tuoteideat?

Ensimmäinen tuote turbaanipanta sai vahvasti alkunsa tarpeesta joka kaikilla pientenlasten äideillä varmaankin on.. Hiuksia ei ole aikaa laittaa, ja paras pitää ne vain sillä kuuluisalla mammanutturalla pois pienten sormien ulottumattomissa. Talveksi mietin että mitä ihmettä laitan päähän korvia lämmittämään, pipo vaan ei toimi nutturan kanssa. Tein ensimmäiset prototyypit ja tiesin että tulen pitämään tätä pantaa erittäin paljon. Olen edelleenkin siihen aivan rakastunut ja haluan levittää tätä ilosanomaa kaikille äideille 😉 Ja tämä näyttää kyllä niin hyvältä ihan kaikkien päässä, hetkessä tulee jotenkin tyylikäs ja huoliteltu olo. Olen saanut valtavasti positiivista palautetta ja se lämmittää jopa enemmän kuin itse panta:D

Päämateriaalina siis käytössä villa, villasekoitteet ja villan ja muiden materiaalien yhdistelmät. Ajatuksissa on tehdä laajasti mielenkiintoisia villatuotteita ja mielellään myös jotain innovatiivista, jotain mitä muilla ei ole tarjolla. Matka on vasta aivan alkutekijoissä joten odotan innolla mihin suuntaan tämä yritys “vauvani” kasvaa.