Koulutukset ja workshopit

Alla listattuna seuraavat koulutukset ja workshopit. Lisätietoja saat sähköpostilla info (at) femihealth.fi ja ilmoittautua voit verkkokaupan kautta tai sähköpostitse. Peruutusehdot löytyvät sivun alalaidasta.

16.-17.5.2018 Anu Parantainen, Vuokko Jernfors ja Johanna Koppinen:FH Lantionpohjan fysioterapian jatkokurssi

Rautainen kolmikko lantionpohjan fysioterapeutteja: Anu Parantainen, Johanna Koppinen sekä Vuokko Jernfors opettavat FH lantionpohjan fysioterapian jatkokurssilla.

HUOM! Lantionpohjan fysioterapian peruskurssi tulee olla suoritettuna.

Ohjelma:

To 9-12:30 Perusteiden kertaus, EMG, sähköt, rakonkoulutus

12:30 Lounas

13:30-17:00 Vulvodynia- Vuokko Jernfors: Mitä tutkin? Miksi tutkin? Mitä huomioida?Miten sen pohjalta toimin ft:nä ja mitä huomioin ohjaamisessa?

Pe 9-11:30 Emättimen palpointi ja lihastekniikat

11:30-12:30 Ultraääni

12:30 Lounas

13:30-15:30 Häntäluu:teoria, tutkiminen ja hoito

15:3016:30 Kertaus

16:30-17 Loppukeskustelu

Hinta 595e (sis 24% alv) eli 479,84 e+alv

Kouluttajat: Anu Parantainen, Johanna Koppinen ja Vuokko Jernfors

Ilmoittaudu FemiHealth verkkokaupassa: http://www.femihealth.fi/tuote/16-17-5-2018-anu-parantainen-vuokko-jernfors-ja-johanna-koppinenfh-lantionpohjan-fysioterapian-jatkokurssi/

18.-19.5.2018 FH äitiysfysioterapian perusteet

Kaksipäiväinen koulutuskokonaisuus, jossa vuorottelevat teoria sekä käytäntö. Liiketerapiaa, tutkimista sekä manuaalista terapiaa sisältävässä koulutuksessa saat perusvalmiudet raskaana olevien sekä synnyttäneiden fysioterapiaan.

Kouluttajat: Pian kätilöksi valmistuva osteopaatti Piritta Kuusela, joka opiskelee parhaillaan Lontoossa osteopaattisia gynekologisia tekniikoita, ft PhysioPilates-ohjaaja Ira Rissanen, joka on erikoistunut lantionpohjaan sekä raskaana olevien ja synnyttäneiden kuntoutukseen; ft Heli Harsunen, joka on erikoistunut Äitiysfysioterapian lisäksi urheilufysioterapiaan. Heli on myös Äitiysfysioterapeutit RY:n hallituksessa.

Hinta:595e(sis alv) Paikka: Kauppiaankatu 2, FemiHealth Oy

Ohjelma:

Pe (10-17)10-12  Heli Harsunen: Mitä äitiysfysioterapia on? Lantionpohjan anatomia, vatsakapseli, diastasis recti, Liikunta raskausaikana ja synnytyksen jälkeen ja äitiysfysioterapeutit info

12-13 ruokailu

13-14 Ira ja Heli: Tutkiminen ja testaaminen: suoran jalan nostotesti, yhden jalan seisonta, curl up testi, ryhti, hengitys Ira Rissanen: Lantionpohjan lihasten harjoittaminen Ennaltaehkäisy: repeämät, välilihaleikkaukset ja hoito, arpi käsittelyt Lp harjoittelu, fasilitointi opetus, TrA faslitointi Raskaana olevien ja synnyttäneiden liiketerapia

La (9-16) 9-10:30 Annamari Seilola: Ravinto raskauden, synnytyksen ja äitiyden tukena

10:30-16 Piritta Kuusela: Kätilötyön näkökulmasta 1-3 kolmanneksen fysiologiset muutokset Hoitotekniikat: SI- nivel, pallea , häpyliitos, thorax, costat Kertaus

Ilmoittautuminen: FemiHealth verkkokauppa http://www.femihealth.fi/tuote/18-19-5-2018-fh-aitiysfysioterapian-perusteet/

20.5.2018 -21.5.2018 Tuulia Luomala:FH synnyttäneen naisen hoitaminen ja harjoittelu faskian näkökulmasta

Koulutuspäivien sisältönä on synnyttäneen naisen hoitaminen ja harjoittelu faskian näkökulmasta. Miten keho palautuu synnytyksen jälkeen? Mitä tulisi huomioida hoidon ja harjoittelun näkökulmasta. Molempia aiheita lähestytään niin teorian kuin käytännön puolelta. Miten hormonit vaikuttavat faskian käsittelyyn, entä harjoitteluun? Voidaanko synnytyksestä palautumista nopeuttaa hoitamalla tai harjoituksilla? Koulutuspäivät painottuvat palautumisen ja kehon toimintakyvyn optimointiin synnytyksen jälkeen.

Su 20.5 klo 9-16

9-10.30 Faskian merkitys synnyttäneillä naisilla

10.30-12.30 Hoitotekniikoita vatsan ja selän toimintakyvyn palauttamiseksi 12.30-13:30 lounas

13:30-16 Hoitotekniikoita lantion alueen toiminnan palauttamiseksi

Ma 21.5. klo 9-15:30

9-10.30 Faskia ja liike synnytyksen jälkeen. Palautuminen ja kudosten parantuminen

10.30 – 10.45 kahvitauko

10.45 – 12 Epäsuorat hoitotekniikat pään alueen rentouttamiseksi.

12 – 13 lounas

13 – 14.30 Miten faskiaa voidaan harjoittaa synnytyksen jälkeen?

14.30 – 15.30 Harjoitteet synnyttäneille naisille

Kouluttaja: Tuulia Luomala

Hinta: 595€(sis alv 24%) Ilmoittautuminen ja maksu: FemiHealth verkkokaupasta

Paikka: FemiHealth, Kauppiaankatu 2, 00160 Helsinki

26.5.2018 Ira Rissanen: FH suorien vatsalihasten erkauman peruskurssi

Pömpöttääkö? Näyttääkö vatsa oudolta ja väsyykö selkä helposti? Onko yhteys keskivartaloon kadoksissa? Huomaatko ryhdin lysähtäneen? Syynä saattaa olla suorien vatsalihasten erkauma. On normaalia, että suorat vatsalihakset erkaantuvat toisistaan raskausaikana. Synnytyksen jälkeen suurin osa palautumisesta tapahtuu ensimmäisen kahden kuukauden aikana, mutta noin kolmanneksella erkaumaa jää vielä tämänkin jälkeen. Oikeilla harjoitteilla voit edistää palautumista ja hillitä erkaumaa jo raskausaikana. Erkauma ei ole ainoastaan synnyttäneiden ongelma, vaan sitä esiintyy myös miehillä. FH suorien vatsalihasten erkauman peruskurssi sisältää teoriaa, mielenkiintoisia käytännön työpajoja ja liiketerapiaa. Koulutuksessa opiskellaan perusteita lantionpohjan sekä vatsakapselin ultraamisesta (sonopalpaatio) ja suorien vatsalihasten erkauman mittaamista työntömitalla/sormilla.

Ohjelma: klo 10-13 Suorien vatsalihasten erkauman teoria ja anatomia

13-13:45 Ruokailu

13:45-15:45 Workshopit: tutkiminen ja mittaaminen (työntömitta, palpaatio, sonopalpaatio)

15:45 Kahvi

16-17 Liiketerapia

Kenelle: fysioterapeuteille sekä liikunnan alan ammatilaisille.

Kouluttaja: ft, PhysioPilates- ohjaaja Ira Rissanen Hinta: 295€ (sis alv 24%) kahvin ja pientä naposteltavaa, opiskelumateriaalin sekä opiskeluvälineet.

Ilmoittautuminen: FemiHealth verkkokauppa

15.-16.6 2018 Ira Rissanen: FH Suorien vatsalihasten erkauma jatkokurssi fysioterapeuteille

Oletko käynyt jo FH suorien vatsalihasten erkauman peruskurssin ja kaipaat lisää työkaluja? Kaksipäiväinen FH suorien vatsalihasten erkauma jatkokurssi sisätää teoriaa, tutkimista, manuaalisia käsittelyitä sekä liiketerapiaa.

Tutustumme myös Hypopressive tekniikkaan erkaumakuntoutuksen näkökulmasta.

Paikka: FemiHealth, Kauppiaankatu 2, 00160 Helsinki

Hinta: 575€(sis alv)

Ilmoittautuminen: FemiHealth verkkokauppa

23.-24.8.2018 Jens Lundgren: Ultrasound Course Exam and Repetition

After finishing the Basics and Advanced modules, a two days repetition and examination course is held to require a diploma. We will discuss and give feedback on the patient cases you have encountered during the whole course by group discussions. There will be a theoretic and practical test at the end which will lead to a diploma.

Hinta: Lisätään pian!€ (sis. alv)
Kouluttaja: Kouluttaja: Jens Lundgren , Dr. of Naprapathy
Koulutuskieli: englanti
Ilmoittaudu: https://www.nettiajat.fi/2202/nettiajanvaraus
tai info@femihealth.fi
Ilmoittautuminen on sitova!

Jens on laillistettu naprapaatti, kouluttaja ja opettaja Naprapathögskolanissa (The Scandinavian College of Naprapathic Manual Medicine). Ruotsissa naprapaatit työskentelevät terveydenhuollossa yhtenä laillistettuna ammattiryhmänä fysioterapeuttien rinnalla. Jensin erikoisalaa on tuki- ja liikuntaelimistön ultraäänikuvantaminen, jota hän käyttää naprapaatin työssään kuntoutuksen tukena mm. asiakkaan ohjaamisessa.

3.9.2018 Karita Palomäki: Psykofyysinen kivunhoito (täynnä)

Karita Palomäki: Psykofyysinen kivunhoito Kipukokemus on paljon enemmän kuin vain kehossa oleva mahdollinen toiminnallinen häiriö, vaurio tai vamma. Asiakkaan kokemat tunteet, aiemmat kipukokemukset sekä asiakkaan kyky stressin itsesäätelyyn heijastuvat siihen, miten hän kokee kipua tällä hetkellä. Tässä koulutuksessa saat fysioterapeuttina työkaluja siihen, miten kohdata kipuasiakas psykofyysisestä viitekehyksestä. Saat konkreettisia työkaluja, miten voit ohjata asiakasta kohtaamaan kehonsa ja kipunsa ja siten lisäämään omaa kehotietoisuuttaan. Päivässä käytetään hyödyksi mm. Kehon viisaat viestit -kirjan harjoituksia. Karita Palomäki on toinen kirjoittajista. Voit halutessasi ostaa kirjan Adlibriksestä 18,30e. Kurssiin kuuluu sähköinen laaja opiskelumateriaali.

OHJELMA: 9.00 – 11.30 Psykofyysisen terapian lähtökohtia; kehon, mielen ja kokemuksen yhteys & Hengitys- ja kehotietoisuuden edistäminen psykofyysisessä kivunhoidossa, harjoituksia

11.30 – 12.15 Lounas (omakustanteinen)

12.15 – 13.45 Miten fysioterapeutti voisi kohdata kipupotilaan stressinäkökulmasta

13.45 – 14.00 Kahvi

14.00 – 16.00 Kroonisen kivun ohjaus / hoito psykofyysisen viitekehyksen avulla.

Kouluttaja:Karita Palomäki psykofyysinen fysioterapeutti, työnohjaaja ja kirjailija www.mieliliike.fi

Paikka: Kauppiaankatu 2, 00160 Helsinki

Hinta: 225e(sis alv) Ilmoittautuminen ira@femihealth.fi

6.-7.9.2018 Spiraalistabilaatio (SPS) Peruskurssi osat 1C ja 1D

Koulutuksessa tarkennetaan 1A ja B -kurssipäivien aikana opittujen perusharjoitteiden yksityiskohtia ja edetään liikkuvuutta, koordinaatiota ja tasapainoa haastaviin dynaamisiin liikesarjoihin. Kahden kurssipäivän aikana kerrataan ja syvennetään manuaalista liikkeiden ohjausta ja avustamista sekä harjoitellaan liikkeitä tukevaa, erityisesti selkä- ja niska-hartia seudun lihaksia rentouttavaa manuaaliterapiaa. Teoriaosuuksissa tarkennetaan metodin periaatteita ja eri lihasketjujen kautta tapahtuvaa spiraalistabilaatiota SPS-harjoitteissa. Kurssin lopuksi sovelletaan opittua kävelyyn. Neljän päivän kurssikokonaisuus antaa valmiudet ohjata eritasoisia SPS-tunteja sekä ryhmille että yksityisasiakkaille.

Spiraalistabilaation periaatteiden ymmärtäminen mahdollistaa menetelmän monipuolisen käytön erityisesti selkään liittyvien ongelmien ennaltaehkäisyssä, hoidossa ja kuntoutuksessa. Peruskurssi (32 tuntia) oikeuttaa käyttämään ammattinimikettä Spiraalistabilaatio -ohjaaja.

Peruskurssin 1C ja 1D -osien sisältö: 

Kahden päivän koulutuskokonaisuus, 16 tuntia koulutusta.

Koulutuksessa tarkennetaan 1A ja B -kurssipäivien aikana opittujen perusharjoitteiden yksityiskohtia ja edetään liikkuvuutta, koordinaatiota ja tasapainoa haastaviin dynaamisiin liikesarjoihin. 

Kahden kurssipäivän aikana kerrataan ja syvennetään manuaalista liikkeiden ohjausta ja avustamista sekä harjoitellaan liikkeitä tukevaa, erityisesti selkä- ja niska-hartia seudun lihaksia rentouttavaa manuaaliterapiaa.

Teoriaosuuksissa tarkennetaan metodin periaatteita ja eri lihasketjujen kautta tapahtuvaa spiraalistabilaatiota SPS-harjoitteissa. Kurssin lopuksi sovelletaan opittua kävelyyn.

 

Jatkossa osaamista voi laajentaa menetelmän muilla kursseilla ja saavuttaa SPS-Trainer ja -Terapeutti nimikkeisiin vaadittava tuntimäärä.

Hinta: 370€(sis.alv 24%)

Paikka: FemiHealth, Kauppiaankatu 2, 00160 Helsinki

Kouluttaja: Tiina Arrankoski,LitK, Spiral Stablization -metodin vastaava kouluttaja Suomessa, pilatesohjaaja, PowerFingers kouluttaja, Modern Nordic Walking International Coach, International Council of Nordic Walking (ICNW) ry:n puheenjohtaja Ilmoittaudu: FemiHealth verkkokauppa tai ira@femihealth.fi 

Peruutusehdot

Alla olevat peruutustehdot koskevat kaikkia FemiHealth Oy:n järjestämiä ammatillisia lisäkoulutuksia, workshoppeja ja kursseja. Peruutus koulutuksiin on aina tultava kirjallisesti sähköpostiosoitteeseen info (at) femihealth.fi. Ilmoittautuminen voidaan peruuttaa veloituksetta viimeistään 14 päivää ennen koulutuksen alkua. Mikäli peruutus tehdään myöhemmin, veloitamme 50 % koulutusmaksusta.

Alle 48h peruutuksista perimme koulutuksen maksun kokonaisuudessaan. Ilman ennakkoilmoitusta kurssilta poisjääneeltä perimme kurssimaksun kokonaisuudessaan.

Noudatamme yllä mainittuja aikarajoja, ellei erillisellä sopimuksella ole muuta sovittu Sairaustapauksissa (lääkärintodistusta vastaan) tai mikäli järjestäjästä johtuvista syistä koulutus joudutaan perumaan, pyrimme ensisijaisesti järjestämään koulutuspaikan seuraavasta mahdollisesta koulutuksesta tai kurssista, tai tapauskohtaisesti palautamme koulutusmaksun. FemiHealth Oy varaa oikeuden koulutusten sisällön, aikataulujen ja hintojen muuttamiseen. Mikäli kurssiohjelmaan tulee koulutuksen järjestäjästä johtuvia aikataulumuutoksia, jotka estävät ilmoittautunutta osallistumasta koulutukseen, palautetaan koulutusmaksu ilmoittautuneelle kokonaan.