Lantionpohjan fysioterapia

lantion- pohjan fysiotera
piasta

voi saada apua erilaisiin lantionpohjan toimintahäiriöihin, kuten virtsan-, ilman- tai ulosteenkarkailuun, kiputiloihin ja laskeumaan. Lantionpohjan kiputilat voivat ilmetä esimerkiksi yhdyntäkipuina tai jatkuvana jännityksenä lantionpohjassa.

Tutkimusten mukaan yllättävän moni ei osaa tehdä lantionpohjan lihasten oikeanlaista supistusta, ja vaikeuksia voi olla myös löytää jännityksen ja rentouden eroa. Virtsankarkailu on erityisesti naisilla yleistä, ja sitä voi ilmetä esimerkiksi urheilusuorituksissa, juostessa tai hyppiessä, yllättävissä ponnistusta vaativissa tilanteissa, aivastaessa tai huomaamatta arjessa ilman sen selkeämpää syytä. Oikein ohjattu lantionpohjan lihasten harjoittelu on vaikuttavaa näihin oireisiin.

Lantionpohjan fysioterapia on erikoisala, mikä perustuu tutkimiseen, ohjaukseen ja manuaaliseen terapiaan. Käytössämme on ultraäänilaite, joka tuo monelle konkretiaa harjoitteluun ja tutkimistilanteeseen. Lantionpohjan fysioterapiassa voidaan hyödyntää myös EMG:tä tai elektroterpiaa. Yksilöllinen hoitosuunnitelma laaditaan tutkimusten ja haastattelun perusteella, ja ihminen nähdään meillä aina kokonaisuutena. Lantionpohjan lihaksiin vaikuttaa muun muassa koko lantion alueen ja keskivartalon hallinta sekä ryhti ja hengitys.

Ikä ei ole este harjoittelulle, vaan kaikenikäiset naiset ja miehet hyötyvät lantionpohjan lihasten harjoittelusta. Lantionpohjan fysioterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman.

Facebook
Google+
Twitter
LinkedIn