Liikunnallisen äidin pitkä tie synnytyksen jälkeiseen kuntoutumiseen

7.3.2018 | Ira Rissanen

Tänään löysin sähköpostiini hukkuneen kiitos- kirjeen. Vaikka saan viikottain todistaa monta kuntoutumistarinaa, niin tuntuu aivan mahtavalta lukea tämän kaltaista palautetta! Nöyrä kiitos siitä <3 Kirje kertoo myös äitiysfysioterapian spesifisyydestä ja siitä, että se vaatii erikoistumista.

Olen erittäin iloinen, että saamme tehdä FemiHealth- tiiminä töitä. Tämän asiakkaan kuntoutuksessa teimme yhteistyötä osteopaatti Piritta Kuuselan kanssa. Meillä ottaa vastaan myös osteopaatti Sara Lexmond sekä pian valmistuva osteopaatti Anni Stauffer, joka on juuri saanut valmiiksi opinnäytetyön suorien vatsalihasten erkaumasta. Meillä toimivat äitiysfysioterapeutit Sara Seppäläinen, Sonja Toivola, Heli Harsunen sekä Sari Vannas. Voin lämpimästi suositella heitä kaikkia.

Suorien vatsalihasten erkauman kuvantaminen ultraäänellä

Asiakkaan luvalla jaan seuraavan kirjeen:

Sain ensimmäisen lapseni 12v. sitten ja olen siitä lähtien epäillyt erkaumaa. Ensimmäisen lapsen jälkeen elämään jäi jatkuva alaselän väsymisen tunne, pömpöttävä vatsa ja epämääräiset lantion ja reiden alueen kivut, jotka vain pahenivat 8v. sitten syntyneen lapsen jälkeen. Olen käynyt lukuisilla fysioterapeuteilla, kiropraktikolla, OMT-fysioterapiassa, ostoepaatilla ja hieronnassa, mutta en ole löytänyt ihmistä, joka olisi osannut yhdistää kaikki vaivani epäilemääni erkaumaan.Kävin työterveydessä ties monettako kertaa valittelemassa pistävää kipua alaselässä ja neljä vuotta sitten lääkäri varmaan kyllästyi myös siihen, ettei saanut vaivalle selvyyttä. Työterveydessä ultralla todetun erkauman toteamisen jälkeen sain jälleen lähetteen fysioterapeutille…
Selvittelin erkauma-asiaa netissä ja törmäsin Iran opinnäytetyöhön, jonka keikutin silloiselle fysioterapeutille luettavaksi ja tulkittavaksi ja pyysin, että hän tutkisi minut erkauma mielessä ja ohjaisi minulle harjoitteita. Yritimme yhteistyössä, mutta tulosta ei vain tullut. Erkauma pysyi, pömpöttävä vatsa säilyi ja samoin kivut.
Lopulta löysin tieni Iran nettisivuille ja oikeasti epätoivoisena lähetin pyynnön, josko pääsisin näytille. Aika järjestyi ja sen jälkeen koko tarina muuttuikin painajaismaisesta yksin pyörittelystä täysin uudeksi tarinaksi, jolla on oikeasti uskomaton, onnellinen loppu. Iran ohjauksessa n. 4cm erkauma on käytännössä kadonnut ja jännesauma on palautunut normaaliksi, vatsan pömpötys on kadonnut ja selkä rauhoittunut. Aikaa tähän on mennyt reilusti alle 6kk!
Iran ammattitaito ohjata sanallisesti, keksiä todella hyviä mielikuvia harjoituksiin sekä luoda uskoa palautumiseen on lyönyt todella ällikällä; moni muukin yritti, mutta kukaan muu ei siihen kyennyt! Ammattitaitoinen, empaattinen työote yhdistettynä huikeaan, portaittain etenevään ohjaamiseen on mahdollistanut minulle uusien harrastusten aloittamisen vuosien tauon jälkeen. Pakko on myös kehua uskomatonta osteopaattia Pirittaa FemiHealthista, jonka hoito on tukenut yli kymmenen vuotta kehittymään päässeiden lihaskireyksien oikaisemista taikurimaisella pehmeydellä. Uskomaton tiimi! Jos joku, kuten minä, on heittämässä toivoa kankkulan kaivoon tai valitsemassa erkaumaleikkauksen niin suosittelen todella lämpimästi kääntymistä ensin Iran ja hänen tiiminsä puoleen. Minä olen (vihdoin) normaalisti kävelevä esimerkki näiden ihanien ihmisten rautaisesta ammattitaidosta. Suosittelen koko sydämestäni kaikille äideille ja äidiksi haluaville!
Kiitos Ira <3, todella paljon.

FemiHealth- tiimi KIITTÄÄ!!!