Terapeutti

11.6.2020 | Ira Rissanen

Pötköttelen Hyvinvoiva odottaja kurssin jälkeen bolsterin päällä ja nautin hetken hiljaisuudesta.

 

Terapeutti. Niin, tässä siis opiskellaan terapeutiksi.

 

Oikeastaan vasta hiljalleen alan hahmottaa, että tästä tulee osa ammatillista minää. Suunnittelemme parhaillaan itsetuntemus- ryhmää syksylle Reeta Hietalahden kanssa. Tuon ryhmän jälkeen on tarkoitus ottaa vastaan 100h terapia asiakkaitta ennen valmistumista Ihminen Tavattavissa terapeutiksi.

Mistä lähtökohdista olen päätynyt tähän auttajan tielle?


Minulla on ollut pitkä tie auttajaksi. Teen työtä fysioterapeuttina naisten terveyden saralla ja koen
olevani kutsumustyössäni. Matka on ollut mutkaisa, mutta loppuen lopuksi kaikki mutkat ovat tehneet minusta sen mikä olen tänä päivänä ja yllättävistä koulutuksista, elämän tapahtumista,  ryhmäohjauksesta sekä urheilusta on ollut apua tähän auttajan ammattiin. Jopa siitä, että tulin raskaaksi kohtuullisen nuorena ja olen saanut
neljä lasta, on ollut ja on merkitystä työssäni. Se ohjaus ja apu miltä itse jäin paitsi, on nyt se mitä
saan antaa asiakkailleni.Mitä odotan terapeutti koulutukselta?

 


Odotan psykofyysisen näkökulman lisääntymistä nykyisessä työssäni. Olen huomannut, että koulutuksen myötä asiakaskohtaamiset ovat jo syventyneet. Olen myös huomannut, että en koe tarvetta fiksata asiakasta, vaan toivon tukevani asiakasta niin, että hän löytää kuntoutuksen avaimet itsestään. Olen huomannut sen, että laaja ”työkalupakkini” ei ole keskeistä terapiassa, vaan läsnäolemisen taito.

 


Minkälainen terapeutti minusta tulee?


Varmasti se minkälainen fysioterapeutti olen, antaa viitettä siitä miten olen läsnä terapiahetkessä.


Läsnäoleva. Tarkka. Rento. Kannustava. Luova.

        Orkidea puhkesi kukkaan tulevassa terapiahuoneessa juuri,       kun terapeutin ammatillinen    identiteettini alkoi heräämään.

 

 

 

 

 

 

Olen Ira Rissanen, äitiys- ja lantionpohjan fysioterapeutti, LPF-/SPS-/ pilates -ohjaaja ja Ihminen tavattavissa -terapeutti-/mentoropiskelija. Palveluni on suunnattu niin yksilöille kuin ryhmille. Tuttuja teemoja ovat mm. raskaus, synnytys ja synnytyksestä palautuminen, seksuaalisuus, trauma ja keho, stressi, uupumus ja masennus sekä työhyvinvointi.

Otan asiakkaita vastaan FemiHealth, Unioninkadulla Kaisaniemen puiston kupeessa. Paikka on ihanan hoitava, kaunis ja rauhallinen

Olen terapeuttina läsnäoleva, rento, tarkka. kannustava ja luova. Uskon, että ratkaisun avaimet löytyvät sinusta, joten minun tehtäväni terapeuttina on tukea tuossa tehtävässä. Uskon holistiseen ihmisnäkemykseen. Vahvuuteni on kehon- ja mielen yhdistäminen tulevan kaksoistutkintoni kautta. Löydämme yhdessä parhaan tavan työskennellä terveytesi edistämiseksi.

.