Koulutukset ammattilaisille

Äitiysfysioterapiakoulutukseen pääset ilmoittautumaan täältä:

FH Äitiysfysioterapian perusteet pe-la 8.-9.10.2021
https://www.femihealth.fi/product/pe-8-10-la-9-10-21-fh-aitiysfysioterapian-perusteet/

Pilateskoulutuksiin pääset ilmoittautumaan täältä:

Kehon keskusta pilateksessa lauantaina 18.9.2021
https://www.femihealth.fi/product/pe-18-9-21-kehon-keskusta-pilateksessa/
Hartiakaari ja lapatuki pilateksessa lauantaina 30.10.2021
https://www.femihealth.fi/product/la-30-10-21-hartiakaari-ja-lapatuki-pilateksessa/
Lonkka-lantioalue pilateksessa perjantaina 12.11.2021
https://www.femihealth.fi/product/pe-12-11-21-lonkka-lantioalue-pilateksessa-2-4/
Pään ja kaularangan kannattelu pilateksessa lauantaina 13.11.2021
https://www.femihealth.fi/product/la-13-11-21-paan-ja-kaularangan-kannattelu-pilateksessa-4-4/

FH Äitiysfysioterapian perusteet: 

Koulutuksessa opit tukemaan raskaana olevien ja synnyttäneiden liikkumista ja toimintakykyä. Opit äitiysfysioterapia (äfy)-asiakkaan testaamista, tutkimista ja tutustut äfy-asiakkaan harjoitteluun.

Perehdyt vatsalihasten erkauman (Diastasis recti) ja lantionpohjan lihasten (Diaphragma pelvis) teoriaan ja anatomiaan, harjoitteluun sekä kuulet esimerkkejä niiden kuntouttamisesta. Tutustut tämän asiakasryhmän manuaaliseen terapiaan.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus on ensisijaisesti suunnattu fysioterapeuteille. Lisäksi se sopii kaikille terveydenhuollon ammattilaisille, jotka työskentelevät raskaana olevien tai synnyttäneiden parissa.

Kouluttajat: 

ft, SPS-, pilates-,  LPF- ohjaaja Ira Rissanen

ft, SPS-terapeutti, pilateskouluttaja Tuula Schoultz

Ira on äitiysfysioterapian pioneeri Suomessa. Hän on  lisännyt valtavasti äitiysfysioterapian tunnettavuutta  ja ollut kouluttajana Suomen ensimmäisissä alan koulutuksissa, ohjannut satoja kuntoutuksen tueksi suunnattuja ryhmiä ja workshopeja sekä kuntouttanut tuhansia naisia.

Ira on käyttänyt nimikettä ”äitiysfysioterapeutti” jo ennen kuin hän oli mukana perustamassa Suomen äitiysfysioterapeutit ry:tä. Hän tehnyt opinnäytetyön suorien vatsalihasten erkaumasta. Sekä opiskeluaikana että sen jälkeen hän on työskennellyt lantionpohjan fysioterapiassa Kätilöopistolla ja Naistenklinikalla. Ira on perustanut naisten holistisen terveystalon FemiHealthin. Iran vahvuutena on yhdistää manuaaliset taidot liiketerapian ohjaamiseen. Parhaillaan Ira opiskelee toista tutkintoa. Terapeutin opinnot ovat syventäneet asiakaskohtaamisia ja psykofyysistä lähestymistapaa asiakastyössä.

Iraa innostaa vilpittömästi joka kerta se, kun hän saa auttaa asiakasta löytämään itsestään kuntoutumisen avaimet ja Ira saa tehtyä itsensä tarpeettomaksi.

Tuula on työskennellyt fysioterapeuttina jo yli 20 vuotta ja hänellä on yli 30 vuoden kokemus liikuntaryhmien ohjaamisesta. Jo uransa alusta alkaen raskaana olevat ja synnyttäneet ovat olleet Tuulan asiakaskuntaa. Työskennellessään terveyskeskuksessa Tuula vastasi raskaana olevien ja synnyttäneiden kuntoutusryhmistä. Tuula on kouluttanut pilatesohjaajakoulutuksessa raskaana olevien ja synnyttäneiden pilatesharjoittelua sekä ohjannut tälle kohderyhmälle pilatesryhmiä vuosien ajan. Lisäksi hän on rakentanut pilatesohjaajien jatkokoulutusta vatsalihasten erkauman harjoittamiseksi pilateksen avulla.
Tuula on ollut äitiysfysoterapiayhdistyksen jäsen sen perustamisesta lähtien.

Kehonhallinnan kouluttamisesta sekä fysioterapeuttien jatkokouluttamisesta Tuulalla on pitkä kokemus pilates-, stretching- sekä fysioterapeuttien jatkokoulutuksesta. Kouluttajana hän on toiminut itsenäisesti, Jarmo Ahosen sekä Jari-Pekka Keurulaisen kollegana ja heitä sijaistaen. Spiraalistabilaatiokoulutuksessa hän on edennyt terapeuttitasolle asti. Mielen holistisesta vaikutuksesta ihmiseen Tuula on opiskellut NLP practioner -tasolle asti. Lisäksi Tuula on opiskellut ja kouluttanut hengitystä ja sen vaikusta kehomieleen useasta eri näkökulmasta.  Tällä hetkellä Tuula syventää oppimistaan joogaopettajakoulutuksessa.

Kehonhuolto on ollut tärkeä osa Tuulan elämää nuoruuden voimisteluajoista lähtien. Tuulalla on synnyttänyt kolmesti ja hänellä on omakohtainen kokemus vatsalihasten erkauman konservatiivisesta kuntoutuksesta sekä raskauden jälkeisen leikkauksen kuntoutuksesta viimeisen raskautensa jälkeen.

Tuula suhtautuu työhönsä intohimoisesti, kiitollisuudella sekä uteliaisuudella.

Koulutuksen hinta: 495€ (sis. alv 24%)

Paikka: FemiHealth, Unioninkatu 39 A 6, 00170 Helsinki/ ONLINE Materiaali on nähtävissä 2vko

 

FH anatomia ja liikkeen analysointi pilateksessa

Tämä koulutuskokonaisuus on suunnattu pilatesohjaajille, jotka haluavat syventää ammatillista osaamistaan anatomian ja liikkeen analysoinnin osalta. Koulutus alkaa neljästä teemasta koostuvasta kokonaisuudesta. Päivät ovat samaan aikaan toinen toisiaan täydentäviä sekä omia kokonaisuuksiaan. Näin ollen voit osallistua yhteen tai useampaan koulutuspäivään.

Koulutuksessa edellytetään pilateksen klassisen repertuaarin ymmärrystä. Koulutuspäivänä jokaisen ei tarvitse pystyä tekemään liikkeestä klassista versiota. Liikkeitä varioidaan koulutuksessa jokaiselle juuri siihen hetkeen sopivaksi, koska oman kehon kautta oppiminen on tärkeä osa koulutusta. Klassisen repertuaarin liikkeitä analysoidaan ja mietitään mistä elementeistä kokonaisvaltainen liike koostuu. Näin opit valitsemaan ohjaukseesi prepilatesliikkeet, jotka auttavat hahmottamaan kehoa ja ymmärrät mitä klassista liikettä kohti niillä pyritään. Osaat myös hahmottaa mitä elementtejä tulee osata, jotta suurempi ja klassinen liike on mahdollinen.

 

Kehon keskusta pilateksessa 1/4

Mitä tehdä, jos kehon keskustan toiminta on häiriintynyt? Miten kehon keskustan toiminta kytkeytyy muuhun kehoon? Miten muuttaa pilatesliikettä, jotta optimaalinen ja turvallinen liike olisi mahdollinen?

Kehon keskusta pilateksessa -koulutuksessa kerrataan pilatesohjaajan näkökulmasta keskivartalon anatomiaa ja liitetään anatomia käytäntöön. Koulutuksessa myös analysoidaan miten kehon keskustan käyttö näkyy liikkeessä ja minkä lihasketjujen kautta se linkittyy muualle kehoon. Koulutuksessa pureudutaan myös kysymyksiin: ”Entä, jos kehon keskusta ei toimikaan optimaalisesti? Mitä sen sijaan tai silti voit tehdä? Miten voi muuttaa liikettä ja liikkua turvallisesti, jotta normaali liike jälleen mahdollistuisi?”

Koulutuksen jälkeen ymmärrät millaisilla liikkeillä tukea kehon keskustaa. Osaat myös rakentaa progression helpoista preliikkeistä perus-, keski- ja jatkotasolle esimerkkeinä käytetyistä klassisista pilatesliikkeistä.

Aika: klo 10-17. Ovet avautuvat klo 9.30.

Paikka: FemiHealth, Unioninkatu 39 A 6, 4.krs tai etänä Zoom-palvelun kautta.

Kouluttajana: Tuula Schoultz, ft, pilateskouluttaja

Hinta: 189€ (sis alv 24%)

 

Lonkka-lantioalue pilateksessa 2/4

Mitä tehdä, jos lonkka-lantioalueen toiminta on häiriintynyt? Miten lonkka-lantioalueen toiminta kytkeytyy muuhun kehoon? Miten muuttaa pilatesliikettä, jotta optimaalinen ja turvallinen liike olisi mahdollinen?

Lonkka-lantioalue pilateksessa -koulutuksessa kerrataan pilatesohjaajan näkökulmasta lonkka-lantioalueen anatomiaa ja liitetään anatomia käytäntöön. Koulutuksessa myös analysoidaan miten lonkka-lantioalueen käyttö näkyy liikkeessä ja minkä lihasketjujen kautta se linkittyy muualle kehoon. Koulutuksessa pureudutaan myös kysymyksiin: ”Entä, jos lonkka-lantioalue ei toimikaan optimaalisesti? Mitä sen sijaan tai silti voit tehdä? Miten voi muuttaa liikettä ja liikkua turvallisesti, jotta normaali liike jälleen mahdollistuisi?”

Koulutuksen jälkeen ymmärrät millaisilla liikkeillä tukea lonkka-lantioalueen toimintaa. Osaat myös rakentaa progression helpoista preliikkeistä perus-, keski- ja jatkotasolle esimerkkeinä käytetyistä klassisista pilatesliikkeistä.

Aika: klo 10-17. Ovet avautuvat klo 9.30.

Paikka: FemiHealth, Unioninkatu 39 A 6, 4.krs tai etänä Zoom-palvelun kautta

Kouluttajana:  Tuula Schoultz, ft, pilateskouluttaja

Hinta: 189€ (sis alv 24%)

 

Hartiakaari ja lapatuki pilateksessa 3/4

Mitä tehdä, jos hartiakaaren ja lapatuen toiminta on häiriintynyt? Miten hartiakaaren alueen toiminta ja lapatuki kytkeytyy muuhun kehoon? Miten muuttaa pilatesliikettä, jotta optimaalinen ja turvallinen liike olisi mahdollinen?

Hartiakaari ja lapatuki pilateksessa -koulutuksessa kerrataan pilatesohjaajan näkökulmasta hartiakaaren ja lapatuen anatomiaa ja liitetään anatomia käytäntöön. Koulutuksessa myös analysoidaan miten hartiakaaren ja lapatuen käyttö näkyy liikkeessä ja minkä lihasketjujen kautta se linkittyy muualle kehoon. Koulutuksessa pureudutaan myös kysymyksiin: ”Entä, jos hartiakaari ja lapatuki ei toimikaan optimaalisesti? Mitä sen sijaan tai silti voit tehdä? Miten voi muuttaa liikettä ja liikkua turvallisesti, jotta normaali liike jälleen mahdollistuisi?”

Koulutuksen jälkeen ymmärrät millaisilla liikkeillä tuet hartiakaaren ja lapatuen toimintaa. Osaat myös rakentaa progression helpoista preliikkeistä perus-, keski- ja jatkotasolle esimerkkeinä käytetyistä klassisista pilatesliikkeistä.

Aika:  klo 10-17. Ovet avautuvat klo 9.30.

Paikka: FemiHealth, Unioninkatu 39 A 6, 4.krs tai etänä Zoom-palvelun kautta

Kouluttajana: Tuula Schoultz, ft, pilateskouluttaja

Hinta: 189€ (sis alv 24%)

 

Pään ja kaularangan kannattelu pilateksessa 4/4

Mitä tehdä, jos pään kannattelu tai kaularangan toiminta on häiriintynyt? Miten pään kannattelu ja kaularangan alueen toiminta kytkeytyvät muuhun kehoon? Miten muuttaa pilatesliikettä, jotta optimaalinen ja turvallinen liike olisi mahdollinen?

Pään ja kaularangan kannattelu sekä katseen suuntaus pilateksessa -koulutuksessa kerrataan pilatesohjaajan näkökulmasta kaularangan anatomiaa ja liitetään anatomia käytäntöön. Koulutuksessa myös analysoidaan miten pään ja kaularangan kannattelu sekä katseen suuntaus näkyy liikkeessä ja minkä lihasketjujen kautta se linkittyy muualle kehoon. Koulutuksessa pureudutaan myös kysymyksiin: ”Entä, jos pään ja kaularangan kannattelu sekä katseen suuntaus ei toimikaan optimaalisesti? Mitä sen sijaan tai silti voit tehdä? Miten voi muuttaa liikettä ja liikkua turvallisesti, jotta normaali liike jälleen mahdollistuisi?”

Koulutuksen jälkeen ymmärrät millaisilla liikkeillä tuet pään ja kaularangan kannattelua sekä hyödynnät katseen suuntausta pilatesohjauksessa. Osaat myös rakentaa progression helpoista preliikkeistä perus-, keski- ja jatkotasolle esimerkkeinä käytetyistä klassisista pilatesliikkeistä.

Aika: klo 10-17. Ovet avautuvat klo 9.30.

Paikka: FemiHealth, Unioninkatu 39 A 6, 4.krs tai etänä Zoom-palvelun kautta

Kouluttajana: Tuula Schoultz, ft, pilateskouluttaja

Hinta: 189€ (sis alv 24%)