pe-la 14.-15.1.22 FH Äitiysfysioterapian perusteet

495.00  alv

FH Äitiysfysioterapian perusteet

Kuntoutuksen ammattilainen, onko asiakkainasi raskaana olevia ja synnyttäneitä? Oletko pohtinut miten hoidat, testaat ja ohjaat äitiysfysioterapian asiakkaita? Miten ohjaat raskaana olevia liikkumaan? Millaiset harjoitteet tukevat raskaana olevaa  ja auttavat valmistautumaan synnytykseen sekä palautumaan siitä?

Koulutuksessa opit tukemaan raskaana olevien ja synnyttäneiden liikkumista ja toimintakykyä. Opit äitiysfysioterapia (äfy)-asiakkaan testaamista, tutkimista ja tutustut äfy-asiakkaan harjoitteluun.

Perehdyt vatsalihasten erkauman (Diastasis recti) ja lantionpohjan lihasten (Diaphragma pelvis) teoriaan ja anatomiaan, harjoitteluun sekä kuulet esimerkkejä niiden kuntouttamisesta. Tutustut tämän asiakasryhmän manuaaliseen terapiaan.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus on ensisijaisesti suunnattu fysioterapeuteille. Lisäksi se sopii kaikille terveydenhuollon ammattilaisille, jotka työskentelevät raskaana olevien tai synnyttäneiden parissa. Liikunnanalan ammattilaiset voivat osallistua koulutukseen. Heille emme opeta manuaalisia käsittelyjä ja he saavat koulutuksesta osallistumistodistuksen.

Tämän koulutuksen voit käydä myös online

Jos haluat maksaa osallistumisesi laskulla, otathan yhteyttä info@femihealth.fi. Lähetä meille yhteystietosi ja laskutustiedot.

Koulutuksen hinta: 495€ (sis. alv 24%)

Paikka: FemiHealth, Unioninkatu 39 A 6, 4.krs, 00170 Helsinki/ online Materiaali on nähtävissä 2vko

Aika: Pe 14.1.22  ja La 15.1.22, klo 10-17

 

 

 

 

Kuvaus

Koulutuspäivien aikataulu:

Pe 14.1. klo 10-17

9:30 Ovet aukeavat. Aamukahvi tai virtuaalikahvi

10:00 Koulutus alkaa. Mitä äitiysfysioterapia on?

11:00 Vatsalihasten erkauma, diastasis recti abdominis: Teoria, anatomia ja käytännön esimerkit

12:30 Ruokailu (omakustanteinen)

13:30 Lantionpohja: Teoria, anatomia, käytännön esimerkit sekä lantionpohjan harjoittelu

15:30 Kahvi

15:45 Testaaminen äitiysfysioterapiassa: teoria ja käytännön harjoittelu

17:00 Ensimmäinen koulutuspäivä päättyy

La 15.1. klo 10-17

9:30 Ovet aukeavat. Aamukahvi/virtuaalikahvit

10:00 Äitiysfysioterapian liiketerapia (teoria)

11:30 Tauko

11:45 Äitiysfysioterapian manuaalinen terapia

13:00 Lounas

14:00 Arvet: Teoriaa, esimerkit, harjoittelu.

15:30 Kahvi

15:45 Workshop, alaraaja ja lantion alue ja miten se linkittyy äityisfysioterapiaan

16:30 Yhteenveto

17:00 Koulutus päättyy

 

Kouluttajat: 

ft, SPS-, pilates-,  LPF- ohjaaja Ira Rissanen

ft, SPS-terapeutti, pilateskouluttaja Tuula Schoultz

Ira on äitiysfysioterapian pioneeri Suomessa. Hän on  lisännyt valtavasti äitiysfysioterapian tunnettavuutta  ja ollut kouluttajana Suomen ensimmäisissä alan koulutuksissa, ohjannut satoja kuntoutuksen tueksi suunnattuja ryhmiä ja workshopeja sekä kuntouttanut tuhansia naisia.

Ira on käyttänyt nimikettä ”äitiysfysioterapeutti” jo ennen kuin hän oli mukana perustamassa Suomen äitiysfysioterapeutit ry:tä. Hän tehnyt opinnäytetyön suorien vatsalihasten erkaumasta. Sekä opiskeluaikana että sen jälkeen hän on työskennellyt lantionpohjan fysioterapiassa Kätilöopistolla ja Naistenklinikalla. Iran vahvuutena on yhdistää manuaaliset taidot liiketerapian ohjaamiseen. Parhaillaan Ira opiskelee toista tutkintoa. Terapeutin opinnot ovat syventäneet asiakaskohtaamisia ja psykofyysistä lähestymistapaa asiakastyössä.

Iraa innostaa vilpittömästi joka kerta se, kun hän saa auttaa asiakasta löytämään itsestään kuntoutumisen avaimet ja Ira saa tehtyä itsensä tarpeettomaksi.

 

Tuula on työskennellyt fysioterapeuttina jo yli 20 vuotta ja hänellä on yli 30 vuoden kokemus liikuntaryhmien ohjaamisesta. Jo uransa alusta alkaen raskaana olevat ja synnyttäneet ovat olleet Tuulan asiakaskuntaa. Työskennellessään terveyskeskuksessa Tuula vastasi raskaana olevien ja synnyttäneiden kuntoutusryhmistä. Tuula on kouluttanut pilatesohjaajakoulutuksessa raskaana olevien ja synnyttäneiden pilatesharjoittelua sekä ohjannut tälle kohderyhmälle pilatesryhmiä vuosien ajan. Lisäksi hän on rakentanut pilatesohjaajien jatkokoulutusta vatsalihasten erkauman harjoittamiseksi pilateksen avulla.
Tuula on ollut äitiysfysoterapiayhdistyksen jäsen sen perustamisesta lähtien.

Kehonhallinnan kouluttamisesta sekä fysioterapeuttien jatkokouluttamisesta Tuulalla on pitkä kokemus pilates-, stretching- sekä fysioterapeuttien jatkokoulutuksesta. Spiraalistabilaatiokoulutuksessa hän on edennyt terapeuttitasolle asti. Mielen holistisesta vaikutuksesta ihmiseen Tuula on opiskellut NLP practioner -tasolle. Lisäksi Tuula on opiskellut ja kouluttanut hengitystä ja sen vaikusta kehomieleen useasta eri näkökulmasta.  Viimeisimmässä koulutuksessa Tuula on syventänyt osaamistaan ja valmistunut joogaopettajaksi.

Kehonhuolto on ollut tärkeä osa Tuulan elämää nuoruuden voimisteluajoista lähtien. Tuula on synnyttänyt kolmesti ja hänellä on omakohtainen kokemus vatsalihasten erkauman konservatiivisesta kuntoutuksesta sekä raskauden jälkeisen leikkauksen kuntoutuksesta viimeisen raskautensa jälkeen.

Tuula suhtautuu työhönsä intohimoisesti, kiitollisuudella sekä uteliaisuudella.