Tuula Schoultz

Olen Tuula Schoultz monessa elämän aallokossa heiluteltu, viiden lapsen uusioperheen äiti, fysioterapeutti, pilateskouluttaja, joogaopettaja, Reiki-master ja hyvinvoinnin ammattilainen. Olen työskennellyt fysioterapeuttina yli 20 vuoden ajan. Minulla on yli 30 vuoden kokemus erilaisten liikuntaryhmien ohjauksesta ja reilusti yli 10 vuoden kokemus pilatesohjauksesta. Suhtaudun työhöni intohimoisesti, kiitollisuudella sekä uteliaisuudella. Uudesta innostuminen ja uteliaisuus vievät minua edelleen uusiin koulutuksiin sekä Suomessa että ulkomailla.

 

Kehomielen huolto

Kehonhuolto on ollut osa elämääni nuoruuteni voimisteluajoista alkaen. Kuntoutuksesta minulla on omakohtainen kokemus kahden välilevyrepeämän jälkeen, pienen ranneoperaation jälkeen sekä raskauden jälkeisen leikkauksen jälkeen. Oma kehoni onkin ollut hyvä harjoittelun kohde. Olen harjoittanut ja kuntouttanut fyysistä kehoani ja mieltäni yhdessä tai jompaankumpaan keskittyen. Pysyvän muutoksen kehonkäyttööni sain pilateksen avulla. Pilates on vielä nykyään tärkein itsehoitomenetelmäni. Mielen kuntoutusta olen saanut harjoitella erityisesti NLP practiner -koulutuksessa sekä alkoholistien läheisten Minnesota-mallisella kuntoutusjaksolla. Ihminen on kiistaton kokonaisuus, jonka olen saanut kokea sekä itsessäni että asiakkaissani.

 

Fysioterapia

Yli 20 vuoden aikana fysioterapeuttina työskennellessä on asiakkainani ollut toimistotyöntekijöitä, hammaslääkäreitä, ammattikuljettajia, Kansallisoopperan muusikoita ja monen muun ammattikunnan edustajia sekä paljon raskaana olevia ja synnyttäneitä. Vaikka kehossa on tietyt lainalaisuudet, on kaikilla omanlaisensa keho ja haasteet kehon käytölle. Tästä syystä kohtaan jokaisen ihmisen yksilönä hänen omista tarpeista lähtien. Fysioterapiassa haluan auttaa asiakaitani voimaan paremmin ja opettaa heitä ymmärtämään omaa kehoaan ja sen käyttöä paremmin. Kuntoutus rakennetaan aina yhdessä asiakkaan kanssa sen hetken tarpeisiin sopivaksi.

 

Kehonhallinnan harjoittelu ja koulutus

Kehonhallinnan harjoittelu on kehon tietoista harjoittelua. Tiedostaessasi miten haluat kehoasi käyttää ja liikuttaa, on sinun mahdollista oppia lisää omasta kehostasi. Olet lämpimästi tervetullut ryhmätunneilleni tai yksityisasiakkaakseni fysioterapiaan, jossa rakennetaan juuri sinulle sopiva harjoittelukokonaisuus.

Opettaminen on intohimoni. Mielestäni oppilaat ja asiakkaat ovat parhaita opettajiani esittäessään kysymyksiä, jotka saavat minutkin pohtimaan asioita jälleen uudesta näkökulmasta. Pidän erittäin antoisana sekä ammattilaisten että asiakkaiden kouluttamista ja opettamista.
Kysy rohkeasti liikunnan- ja terveydenhuollon ammattilaisille suunnattuja koulutuskokonaisuuksia tai yksityisasiakkaille ja ryhmille suunnattuja workshopeja. Kootaan yhdessä kokonaisuus fysioterapian tai kehonhallinnan parissa.

 

Suorittamani koulutukset, käyttämäni menetelmät ja hyväksytyt yhdistysten jäsenyydet:

Fysioterapeutti AMK
Pilates ja Stretching-kouluttaja
Pilates matto- ja laiteohjaaja
Spiraalistabilaatio -terapeutti
Footbic®-ohjaaja
Modern Nordic Walking -ohjaaja
NLP practiner
Method Putkisto Instituutin kouluttama -ohjaaja sekä -kasvokouluohjaaja
Somatic Fysio (Jarmo Ahonen)
Graston Technique®-menetelmällä faskiakäsittely (USA)
Hyvälaatuinen asentohuimausohjaus
Rentoutusohjaus
TRE, Tension releasing exercises
Hoitava Hengitys® -ohjaaja
Suomen Pilatesyhdistyksen jäsen
Spiraalistabilaatio yhdistyksen jäsen
Äitiysfysioterapeutit ry:n jäsen
Pelvicus lantionpohjafysioterapeutit ry:n jäsen